9/02/2012

Nem 'Bama blama

Sima, fölényes győzelmet aratott az Alabama Crimeson Tide az egyetemi foci első fordulójának leginkább várt mérkőzésén. 41-14-re lemosta a szezonnak szép reményekkel nekivágó Michigan Wolverinest.

Az arlingtoni Cowboys Stadionban 90413 néző előtt vonult a rácsra a tavalyi nemzeti bajnoki címet bezsebelő 'Bama és az idei szezon egyik meglepetésének várt Michigan.

Annak ellenére, hogy a fél csapatot ki kellett cserélnie Nick Sabannak (közöttük három elsőkörös draft picket), bebizonyosodott, hogy a defense továbbra is acélosnak tűnik. Ez megmutatkozott abban is, hogy az előzetesen 8. rangsorolt Michigant két TD-n tudták tartani. A kegyelemdöfést is nekik sikerült bevinni, amikor a 2. negyed vége előtt 4:31-el CJ Mosley egy 16 yardos interceptiont hordott vissza, 31-0-ra alakítva a meccset!

Igaz az offense-re se lehetett túl sok panasza a Crimeson Tide vezetőedzőjének. AJ McCarron (11/21, 199 yrd, 2 TD) magabiztosan mozgott a pályán. Az idei drafton harmadikként elkelt Richardsont pedig úgy tetszik sikerült helyettesíteni T.J. Yeldon személyében, aki csupa egyest produkált: 11 hordásából, 111 yard és 1 TD jött össze neki.



Brady Hoke, a Wolverines vezetőedzője érthetően volt letört a mérkőzés után. A sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy az, amit csapat nyújtott, az minden csak nem tradicionális Michigan football. Ez volt megfigyelhető Robinson (11/26, 200 yrd, 1 TD, 2 INT) teljesítményén is, aki hiába adott 71 yardos passzt Gallonnak, majd 44 yardos TD asszisztot Gardnernek, Sőt az első TD-t maga futotta meg, nem tűnt túl összeszedettnek. Dicséretére legyen mondva, hogy roppant önkritikus volt a meccs után.

S, akkor álljon itt a végén két számsor: Az Alabama 431, a Michigan pedig 269 totályarddal fejezte be a játékot. Valamint 3 millió $. A hírhedt szerencsejátékos hírében álló Floyd Mayweather ennyit tette fel arra, hogy a Wolverines 14 ponttal zakózza a Crimeson Tide-ot.  Vagyis bukta.
Igaz, a michiganiek legalább annyi pontot szereztek.

A Michigan csak futott az eredmény után. (fotó: AP)

(forrás: Associated Press)